BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Putin: Politički motivisana ograničenja u ekonomiji ne mogu zaustavi razvoj - to je nemoguće

Putin: Politički motivisana ograničenja u ekonomiji ne mogu zaustavi razvoj - to je nemoguće
15.11.2018. god.


Politički motivisana ograničenja u ekonomiji smetaju i onima koji ih uvode, ali to neće zaustaviti razvoj partnerstva Rusije sa drugim državama, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na konferenciji za novinare na samitu ASEAN-u u Singapuru, prenose RIA Novosti.

„Politički motivisana ograničenja u sferi ekonomije ometaju razvoj ekonomije. I nama smetaju, i smetaju našim partnerima, pritome i onima koji uvode te sankcije. Međutim, to ne može da zaustavi razvoj, to je nemoguće. Nemoguće je zaustaviti tehnološki razvoj, niti ekonomski, stoga će se saradnja nastaviti. Već sam rekao, već imamo oko 25% našeg trgovinskog prometa sa azijskim zemljama, što je značajan rast. Prošle godine, rast je bio 27% - to je oko dve milijarde dolara, promet raste, odnosi se razvijaju u svim pravcima “, rekao je Putin.

Ruski predsednik je saopštio da organizatori Ekonomskog foruma u Davosu koji uvode ograničenja za učesnike štete samo sebi. To se neće odraziti na autoritet Rusije.

On je saopštio da je imao kratak sastanak sa predsednikom SAD Majkom Pensom.

„Bilo je mnogo sastanaka, praktično sa svim partnerima: sa premijerom japana i danas sa predsednikom državnog saveta Kine i predsednikom Koreje. Malo pre sam kratko razgovarao sa potpredsednikom SAD. U celini, praktično sa svim učesnicima", rekao ej Putin na kraju posete Singapuru.

On smatra da su najveći problemi u odnosima sa SAD sudbina dogovora o ofanzivnom oružju i Dogovora o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa. „Imaćemo o čemu da razgovaramo“ sa Trampom na G20 u Argentini. 



  • Izvor
  • Samit ASEAN u Singapuru, foto: © RIA Novosti / Alekseй Družinin/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Struktura će biti uništena do kraja godine, nagovestio je izaslanik Kijeva u Ujedinjenim nacijama


Mađarska je obećala da će se suprotstaviti petogodišnjoj strategiji finansiranja Ukrajine koju je upravo predložio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg


Ukrajinske formacije pojačavaju intenzitet raketnih napada na Krim. Za nedelju i po izvršeni su napadi na Džankoj i rt Tarhankut, a večeras - na Simferopolj i ponovo na Džankoj....

Zapadni svet je napustio klasični liberalizam u korist nove verzije definisane vladavinom manjina i „budnosti”, objasnio je ruski filozof



Ostale novosti iz rubrike »